Logo [Fysioterapeutti Satu Vaarula]
 
 

Hieronta

Hieronta

Kivuliaan kohdan vaistomainen hierominen on kehittynyt nykyaikaiseksi kliiniseksi hoitomuodoksi tieteellisen tutkimuksen avulla, jonka tarkoitus on erilaisilla otteilla ja venytyksillä palauttaa toimintakykyä ennalleen.

Hieronnan vaikutuksia ovat kitkan aiheuttama kudoksen lämpeneminen, verenkierron vilkastuminen, kiinnikkeiden irtoaminen, pehmytkudoksen venyminen, entsyymien vapautuminen ja arpikudoksen elastisuuden lisääntyminen.

Hieronta rentouttaa ja vähentää stressiä.

Sympaattisen hermoston yliaktiivisuuden eli stressin merkkejä ovat levottomuus, keskittymiskyvyttömyys, ajatukset jotka kiertävät kehää, nukahtamisvaikeus, viluisuus, kylmät raajat, jännittyneet ja kireät lihakset, ummetus sekä sydämen sykkeen ja verenpaineen nousu. Energia suuntautuu tekemiseen, ilmaisemiseen ja toimimiseen, ja aika tuntuu rientävän. Tästä saattaa tulla vallitseva tila, mutta sen voi myös keskeyttää.

Parasympaattisen hermoston aktivoitumisen merkkejä puolestaan ovat rauhallisuus, väsymys, runsasunisuus, ajattelun selkeys, lämmin keho, tulehdukselliset kivut sekä ns. kipukohtaukset (esim. migreeni). Sydämen syke ja verenpaine normalisoituu. Energia kääntyy sisäänpäin, ja emotionaalisena tilana voi olla syyllisyys, häpeä, suru, pettymys, toisaalta tyytyväisyys ja rauhallisuus. Myös ajankulun pysähtymisen tunne on kuvaavaa palautumiselle.

Hieronnan estää:

  • bakteerin, sienen tai viruksen aiheuttama tulehdus
  • laskimotukos, tuore vamma tai pahanlaatuinen kasvain

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on länsimaiseen elämäntapaan sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa, joka:

  • vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa
  • aktivoi silmien alueen verenkiertoa
  • rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa
  • parantaa keskittymiskykyä, selkeyttää ajattelua
  • helpottaa migreeni-, päänsärky ja pms-oireita ja tinnitusta
  • parantaa unen laatua

Yleisesti jännitystilojen purkamiseen suositellaan 4-7 kerran hoitosarjaa, alkuun viikon välein, myöhemmät hoitokerrat 1-2 kuukauden välein.

Myös vauvahierontakurssit!

Tmi Fysioterapeutti Satu Vaarula

Vastaanotto Ypäjällä:
Varsanojantie 8
32100 Ypäjä

 

Vastaanotto Tampereella:
 

 

Vastaanotto Forssassa:
0400 430 088

 

Ajanvaraukset puhelimitse:
0400 430 088